Δραση Αφισες περιττωματων

Οταν η συνειδηση ειναι υποχρεωση μας

Ενα απο τα μεγαλα προβληματα που αντιμετωπιζουμε οι φιλοζωοι και μη, ειναι δυστυχως οι ακαθαρισιες των ιδιοκτητων σκυλων . Η παραλειψη αμεσου καθαρισμου των κοπρανων του ζωου εκτος απο το οτι ειναι παρανομη ειναι και σεβασμος προς το περιβαλλον , σεβασμος προς τους συνανθρωπους μας, σεβασμος στην υγεια μας και μια εξασφαλιση για μια σωστη συμβιωση των ανθρωπων και των ζωων.
Οσοι από εμάς έχουμε σκυλιά, πρέπει να φερόμαστε και σαν υπεύθυνοι κηδεμόνες τους. Πρέπει, λοιπόν, να μαζεύουμε τα κόπρανά τους από κάτω; Φυσικά και πρέπει.

Ελατε να δουμε πιο αναλυτικα τους λογους για τους οποιους πρεπει να μαζευει ενας κηδεμονας τα περιττωματα του σκυλου του.

  • Φολες.

Ένας από τους σημαντικοτερους λόγους που οι ασυνείδητοι συνάνθρωποί μας αποφασίζουν να γεμισουν με φολες τη γειτονια τους είναι τα υπερβολικά πολλά περιττώματα που βρίσκουν . Το άτομο, όμως, που δεν φροντίζει να μαζέψει τα περιττώματα του σκύλου του συμμετέχει εμμεσα σε αυτή την ασυνειδησία.

  • Δεν ειναι λιπασμα

Τα περιττώματα είναι καλά για τα φυτά όταν προέρχονται από φυτοφάγα ζώα, όπως η αγελάδα. Τα περιττώματα ενός σκύλου είναι γεμάτα πρωτείνες και μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στα φυτά μιας καθως είναι τοξικά για αυτά και σε καμια περιπτωση δεν εξυπηρετουν χρεη λιπασματος.

  • Υγιεινη

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας.

-Σκεφτείτε σε τι κίνδυνο μπαίνει ένα παιδάκι που κυλιέται, τρέχει, πέφτει, παίζει στο ίδιο πάρκο που υπάρχουν περιττώματα.

– Μετα τη βροχη τα περιττωματα μεσα απο τα φρεατια ταξιδευουν προς τις θαλασσες μας.

-Τα ποντίκια και οι μύγες, αφού πρώτα επισκεφτούν τα περιττώματα του σκύλου, έρχονται στο σπίτι, στη δουλειά και φυσικα στο σωμα μας.

-Σκεφτείτε σε τι κίνδυνο μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα σκυλιά, γάτες και γενικά ζώα της περιοχής μιας και μπορούν να κολλήσουν σοβαρές ασθένειες από τα περιττώματα ενός σκύλου.

-Οταν πατάμε πάνω σε περιττώματα η λερώνουμε τα λουριά κλπ χωρίς καν να το εχουμε καταλάβει  και γυριζουμε σπίτι.

-Τελος οσον αφορα τα αδέσποτα, δεν διαλέγουν να αφοδεύσουν πάνω σε κεντρικά πεζοδρόμια και πάρκα  , παρασυρονται ομως απο τις μυρωδιες τους και χωρις να φταινε κανουν το λαθος εχοντας βρει τις “ναρκες” των ιδιοκτητων σκυλων.

  • Σεβασμος

Δεν είναι σοφό να γκρινιάζει κανείς για το πως οι άνθρωποι φέρονται με τόσο απαίσιο τρόπο στα ζώα και την ίδια μέρα στη βόλτα με το σκύλο του να μη μαζεύει τις «νάρκες» του. Εμείς πρέπει έχουμε την ελευθερία να πηγαίνουμε βόλτα με τα σκυλιά μας όπου θέλουμε αλλά και οι συνάνθρωποί μας θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να πηγαίνουν όπου θέλουν χωρίς να αναγκάζονται να πατάνε τα περιττώματα των σκύλων μας.    Αφήστε μια απάντηση